Küzdősportok

Cselgáncs csapat Eb - Első összecsapásukon kikaptak a magyarok

2018. július 18. szerda 17:27

Első összecsapásán vereséget szenvedett, így nem jutott nyolcaddöntőbe a magyar válogatott a cselgáncsozók vegyescsapat Európa-bajnokságán, Jekatyerinburgban.

    Az első alkalommal megrendezett viadalra a magyar szövetség kilenc dzsúdóst nevezett, és nem fogalmazott meg elvárást a fiatal csapattal szemben. Az Eb eredményközlője szerint a magyarok az első fordulóban 4-2-re maradtak alul az ukránokkal szemben. Lőrincz Renáta (70 kg) és Vér Gábor (90) megnyerte mérkőzését, Kovács Kitti (57), Szigetvári Mercédesz (+70), Végvári Martin (73) és Waczulik Richárd (+90) viszont kikapott. Az együttes tagja volt még Siroki Ibolya (57), Nagy Kitti (+70) és Mátics András (73).
    Az aranyérmet a németek, az ezüstöt a hollandok érdemelték ki, míg harmadik helyen az oroszok és az ukránok végeztek a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.
    A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.

forrás: MTI

A karatés Baranyi Zsófia kvótát szerzett az ifjúsági olimpiára

2018. július 1. vasárnap 14:23

A karatés Baranyi Zsófia kvótát szerzett az októberi ifjúsági olimpiára, miután szombaton a horvátországi kvalifikációs versenyen döntőbe jutott, ahol aranyérmet szerzett.

    Az MTK 16 éves versenyzője - a hazai szövetség beszámolója szerint - az Umagban 96 ország ifjú harcművészeinek részvételével rendezett viadalon már azzal kvótát érdemelt ki, hogy a fináléba verekedte magát. Baranyi az 59 kilogrammosok küzdelmében sorozatban öt győzelmet aratott, és a döntőt is megnyerte.
    A korábban a kadétok között Eb-ezüstérmes Baranyi a sportágban egyedüli magyarként indulhat az argentínai őszi ifjúsági olimpián.
    Miután 2016 augusztusában hivatalossá vált, hogy a karate bemutatkozhat a 2020-as tokiói olimpián, ugyanazon év decemberében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról is döntött, hogy az idén október 6. és 18. között sorra kerülő Buenos Aires-i ifi olimpián ugyancsak ott lehet a sportág, így Baranyi a magyar karate első olimpikonja lett.

forrás: MTI