Vívás

2018. július 26. csütörtök 14:31

Vívó-vb - Ötödik a férfi párbajtőrcsapat

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

    A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású válogatott a dél-koreaiaktól elszenvedett negyeddöntős vereség után szoros mérkőzésen egy tussal nyert a kínaiak ellen, majd a helyosztón simán verte az olaszokat.
    Előbbi összecsapáson az elején hátrányba kerültek a magyarok, majd Rédli a hatodik asszóban egy 7-2-es győzelemmel fordított, és onnan már minden párharc végén - ha szűken is, de - megvolt az előny. Az utolsó mérkőzésen jó kezdés után a közepe alakult szorosabban, de aztán újabb magyar győzelmek következtek, így végül 13 tusra nőtt a különbség.
    A kínaiak ellen Rédli plusz hármas, Bányai plusz egyes, Berta mínusz hármas, az olaszokkal szemben pedig Rédli plusz nyolcas, Bányai plusz ötös találati aránnyal zárt, míg Berta annyi tust adott, amennyit kapott.  A csapat negyedik tagja nem vívott ezen a két mérkőzésen.    
    A férfi párbajtőrözők versenye szerdán kezdődött, amikor a magyarok két győzelemmel biztosították helyüket a negyeddöntőben. 

forrás: MTI

2018. július 26. csütörtök 8:46

Vívó-vb - Kikapott a negyeddöntőben a férfi párbajtőrcsapat

Vereséget szenvedett a negyeddöntőben a dél-koreaiaktól, így a folytatásban legjobb esetben az ötödik helyen végezhet a magyar férfi párbajtőrcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

    A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András négyes az összecsapás elején kéttusos hátrányba került, de harmadikra Bányai Zsombor egyenlített a Rióban olimpiai bajnok Park Szang Joung elleni 8-6-os sikerével. A folytatásban viszont megint az ázsiaiak vívtak pontosabban és eredményesebben, s bár Bányai a hetedik párban még nyert 1-0-ra, a többi csörte a világranglistán magasabban jegyzett dél-koreaiaké lett, akik így magabiztosan győztek.
    Bányai két tussal többet adott, mint kapott, míg Rédli mínusz kettővel, Peterdi mínusz néggyel, Berta pedig mínusz öttel zárta az összecsapást.
    A magyarok a következő mérkőzésüket a kínaiakkal vívják.
    A férfi párbajtőrözők versenye szerdán kezdődött, amikor a magyarok két győzelemmel biztosították helyüket a negyeddöntőben. 

forrás: MTI

2018. július 25. szerda 12:46

Vívó-vb - Bronzérmes a férfi kardcsapat

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban. 

    A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.
    A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra bizonyult jobbnak Georgia válogatottjánál. Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.
    A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte a múlt csütörtökön kezdődött és péntekig tartó világbajnokságon.

forrás: MTI

2018. július 25. szerda 8:44

Vívó-vb - Elődöntős a férfi kardcsapat 

Kiélezett mérkőzésen két tussal legyőzte a németeket, ezzel elődöntőbe jutott a magyar férfi kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

    A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád trió az első öt asszóban hátrányban volt, a hatodikban azonban Szilágyi 9-3-ra verte Benedikt Wagnert, ezzel 30-28-ra fordított. Ezután Gémesi 7-2-re kikapott Richard Hüberstől, Szatmári pedig 5-4-re Max Hartungtól, így az utolsó párban Szilágyi és az erdélyi származású Szabó Mátyás a németek 40-36-os vezetésénél ment fel a pástra. A kétszeres olimpiai bajnok magyar vívó azonban megint összehozott egy 9-3-as asszót, ezzel kiharcolta a továbbjutást.
    Szilágyi plusz tízes, Szatmári mínusz hármas, Gémesi pedig mínusz ötös találati aránnyal fejezte be az összecsapást. Decsi Tamás nem vívott.
    Az elődöntőben a magyarok az oroszokat simán verő olaszokkal mérkőznek.
    A férfi kardozók csapatversenye már kedden elkezdődött, akkor a magyar válogatott a nyolcaddöntőben magabiztosan verte a japánokat.

Eredmény (a vb honlapjáról):
férfi kard csapatverseny:
-------------------------
negyeddöntő:


Magyarország-Németország 45-43
Olaszország-Oroszország 45-31
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-38
Georgia-Irán 45-37
    

keddi eredmény, a 16 között:
Magyarország-Japán 45-34

forrás: MTI

2018. július 24. kedd 9:40

Vívó-vb - Negyeddöntős a férfi kardcsapat

A papírformának megfelelően magabiztosan nyert a magyar férfi kardválogatott a japánok ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

    A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád trió 11 tussal verte ázsiai ellenfelét. Az együttes negyedik tagja, Decsi Tamás nem vívott. 
    Kedden a női kardozók és a férfi tőrözők egyéni versenye mellett férfi kardban és női párbajtőrben zajlanak a csapatküzdelmek a legjobb nyolcig, így az idén Európa-bajnok férfi kardozóknak legközelebb szerdán kell pástra lépniük. Az elődöntőért - ahogy az előzetesen várható volt - a németekkel csapnak össze.
    Női párbajtőrben a magyarok a 16 között kikaptak, ezért az alsó ágon vívnak tovább - még kedden - a végső helyezésükért.
    

Eredmény (a vb honlapjáról):
    

férfi kard, csapatverseny:

    

---------------------------
    

a 16 között:
Magyarország-Japán 45-34

forrás: MTI

2018. július 20. péntek 13:11

Vívó-vb - Újabb három-három magyar főtáblás

Három-három magyar léphet majd pástra a férfi párbajtőrözők és női tőrözők 64-es tábláján hétfőn a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

    A második versenynapon, pénteken e két szakág selejtezőjét rendezték meg, a nyolc magyar közül egynek, a tavaly vb-bronzérmes, világranglistás helyezése alapján kiemelt Rédli Andrásnak nem kellett pástra lépnie. 
    Először a tőrözők vívtak, és első magyarként Kreiss Fanni jutott tovább a csoportjából hibátlan mérleggel, öt győzelemmel, ami egyből főtáblát ért a számára. A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint Mohamed Aida három sikeres asszóval és két vereséggel, Lupkovics Dóra 3/3-mal, Kondricz Kata pedig 2/3-mal került a direktkieséses szakaszba, ahol már öt helyet 15 tusig tartottak a párharcok. Itt Mohamed 15-4-re verte a tajvani Lej Ju Rut, Kondricz 15-13-ra a német Leandra Behrt, Lupkovics viszont 15-7-re kikapott a francia Pauline Ranvier-től. Női tőrben 108 induló volt.
    A legnépesebb mezőny a hagyományoknak megfelelően ezúttal is férfi párbajtőrben jött össze 179 vívóval. Berta Dániel 4/1-gyel, Bányai Zsombor 4/2-vel kezdett, míg Peterdi András 2/4-gyel. Ebben a versenyben két újabb asszóval lehetett a 64 közé kerülni. Berta az ausztrál Alexandre Burgunt 15-12-re, a svéd Bartlomiej Mancewiczet 15-9-re győzte le, Bányai a litván Javgenij Stalmakov ellen 15-7-re nyert, a finn Niko Vuorinennél pedig 15-14-gyel bizonyult jobbnak. Peterdi az első párharcában 15-12-re kikapott a kolumbiai John Edison Rodrigueztől.
    Az első két napon férfi kardban és párbajtőrben, valamint női  párbajtőrben és tőrben zajlottak le a selejtezők, és valamennyi fegyvernemben a négyből három-három magyar lesz ott a 64-es főtáblán. 
    Szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók következnek, majd három napon át az egyéni főtáblák asszóira kerül sor, az utolsó szakaszban pedig a csapatversenyeket rendezik.
    A hunfencing.hu oldal beszámolója szerint megérkeztek az utolsó hiányzó csomagok is Párizsból a vb helyszínére, így most már mindenki ideális körülmények között versenyezhet és készülhet a feladataira.

forrás: MTI